perjantai 14. maaliskuuta 2014

Väärässä paikassa väärään aikaan

Kun nyt eletään tätä meidän elämää niin paljon netissä, niin luulis että se ois jo aika hyvin halussa ihmisillä et miten tää homma hoituu. On kuitenkin joitain ihmisryhmiä, jotka vaan niin nolaa ittensä jossakin tietyillä foorumeilla sosiaalisessa mediassa.
Instagramissa, kun käyttäjät on enimmäkseen nuoria aikuisia ja teinejä (tai jopa 10-vuotiaita), ne väärinkäyttäjät on niitä ihan junnuimpia. Tai no mikä mä olen sanomaan mikä on väärinkäyttöä ja mikä ei, mutta jos mulle tulee järkyttävä myötähäpeä ihan tuntemattomien puolesta niin kyl mä sanoisin et niin ei välttis kannattais tehdä. Instanoloilua tapahtuu lähinnä julkisuuden henkilöiden kuvien kommenteissa. Ne kymmenet "voikko seuraa"-itkut on vaan niin noloja. Tässä muutama esimerkki:
Tässä on Uusi päivä -näyttelijä Kalle Ruusukallion Instagram-kuva. Eka tulee tietenkin perus voikko seuraa -kommentti, mutta nämä kaks pyyntöä on kyllä aika hyvin perusteltuja musta. Varsinkin toi näin sut uimahallissa -juttu on ihan selvä juttu. Kyllä sitä on pakko alkaa seurata, kun se sano jopa moi! (Ton Kallen kyl pitäis seurata muakin, kun oltiin samalla ala-asteella vuosina 2000-2001 ja oon tuntenu vuosia sitten kaks sen siskoista.)
 

Tässä taas on toinen Uusi päivä -näyttelijä Eemu Korpela. Kuvalla ei tässä (eikä monessa muussakaan tapauksessa) ole mitään väliä, kun ei ne kommentit siihen kuitenkaan liity.
Toi setti "kukaan ei tykkää susta kun veit Vilman sen häissä" on sit toinen, mitä näyttelijöille usein laitetaan. Mutta tässä tulee breaking news: Ne ei ite käsikirjota noita juttuja, eikä edes vaikuta siihen mitä oma hahmo tekee seuraavaks. Niin tai ehkä noille pitäis myös se kertoa, että ne ei oikeesti oo niitä hahmoja, ne näyttelee vaan. Tosin tää oli tavallista välkympi kaveri, kun oli jopa ehkä tajunnu sen. (Nyt sitte. Eemun todellaki pitäis seurata mua, koska ollaan oltu samalla yläasteella ja samalla riparin alkujaksolla ja ollaan myös Facebookissa kavereita! Ja Eemu sitäpaitsi moikkas mua kerran ku olin avustajana UP:n kuvauksissa.)


(Kuva ja seuraavat kommentit eivät liity toisiinsa.)
Sitten tulee vielä yks Uuden päivän näyttelijä, uusi kasvo Ville Rossi. Tässä tapauksessa kuvakin oli tärkeä, koska sillä yhdistettynä hashtägeihin on viihdearvoa. Tämä ei kuitenkaan miellytä nimimerkki viivix102:a, jonka mielestä kiroilu on väärin. (Taustatietona voin kertoa että tämä typykkä on 10-vuotias.) Sitten on vielä yks tyyppi, nimittäin sanni_agg02 -käyttäjän uutinen vailla uutisarvoa. Ketään ei kiinnosta.
Vielä yks huomio, nimittäin nimimerkki blomstagramm on bestvilleeu:n tosielämän kaveri, joka parodioi näitä pikkulikkoja. Sen takia sille on myös vastattu :)
(Sitten, kun kerran vauhtiin pääsin, niin Ville Rossin pitäis seurata mua koska oltiin samassa lukiossa ja sitä paitsi oon nähny sen telkkarissa.)
 
Nyt jos joku ihmettelee miks kaikki nuo esimerkit oli näyttelijöitä Uudesta päivästä, niin tietty siks että tunnen että oon noiden kaveri kun nään ne kolme kertaa viikossa telkkarissa.
 
Facebookin väärinkäyttäjät on vanhempia ihmisiä. Tietty myös junnuista löytyy, ja ihan kaikenikäsistä, mutta vanhemmat henkilöt on musta pahimpia. Ne ei huomaa, jos synttärit onkin vasta ens viikolla, vaan onnittelee heti kun se vaan niiden tapahtumissa näkyy. Ne allekirjottaa joka viestinsä, eikä oikein erota yksityisviestejä ja seinälle laitettavia juttuja. Pahinta on se, kun joka juttu otetaan ihan tosissaan. Kai ne tosielämässä ymmärtää ironiaa? (En sitten tietenkään tarkota, että kaikki tekis näin!)
 
Kaikista pahimpia ovat tietenkin keskustelupalstojen tosikkokeskustelijat, mutta siihen en edes lähde, liian vaarallinen aihe. Tässä esimerkki: http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/1768410-siis-mita-helv-lasta-ei-saa-komentaa/
 
Näiden lisäks ihmettelen etenkin blogeissa esiintyvää kirjoitustyyliä, jossa tekijä poistetaan. Jos kirjottaja on ollut vaikka leirillä, niin "tuli oltua leirillä". Missään vaiheessa ei kerrota kuka siellä leirillä oli, ja sitten koko leirillä olokin on laitettu vahingoks, ihan kun ei olisi pitänyt olla siellä mutta tuli nyt sit kuitenkin vahingossa oltua. Toinen, missä tosi usein sorrutaan tähän, on shoppailu. Siellä aina käy kaikki vahingossa eikä tekijä ole todellakaan tiedossa. Kun mukaan tarttuu tavaraa ja taas tuli ostettua kauheesti. Veikkaan kuitenki et ite kaivat sen rahan sielt lompakosta ja maksat, siihen tarvitaan jo vähän työtäkin jo. Tosin rahatkin tuli varmaan kaivettua esille ihan vahingossa.
 
Ei mulla muuta, hyviä nettihetkiä kaikille! :)

2 kommenttia: