lauantai 30. elokuuta 2014

Nollning

Lauantaina oli vuorossa muuttopäivä. Aamupäiväks menin kuitenki mukaan Nollningiin, eka taas vähän leikittiin ja sitte mentiin kisaileen urheiluhalliin. Siel oli muutama laji, koripallo jalkojen välissä juoksua, sählypallon kuljettamista, keppikänniä jne. En osallistunu mihinkään lajiin, mutta kannustettiin ahkerasti. Onneks sai sentään istua. Kisan voitti Bygg, koska se oli niiden kisa. Jos TBI ei voita niin se johtuu siitä että se on jonkun muun järjestämä kisa ja silloin ne voittaa. U voittaa U:n kisat, Bygg Byggin kisat jne. TBI on kuitenkin störst, vackrast och bäst.
Kisan jälkeen mentiin harjotteleen mein gyckeliä. TTY:llä opin juomaan (en kuulemma) ja täällä oon jo nyt oppinu tanssimaan ja esittämään erilaisia kohtauksia tai asioita, kuten Leijonakuningasta, Sagan om Ringiä, olohuonetta jossa on telkkari ja englantilaista aamiaista.
Sitten äiti ja isä tuli, ne toi mun tavarat autolla Suomesta. Kannettiin kaikki sisään ja oj vad hemskt mycket mulla niitä olikaan. Otan tavotteeks että tuon vähemmän tavaraa kotiin täältä, en tiedä kyl miten onnistuu. Ainakaan ei kuulemma enempää sais olla. Laitoin kamoja paikoilleen niin että äiti ja isä sai vietyä muutaman laatikon mukanaan. Sitten olinkin jo tosi nälkänen, niin me ajettiin keskustaan niiden hotellille, ne kirjautu sisään ja sit me mentiin syömään. Löydettiin sellanen sikahyvä buffet, missä oli just mun lempparijuttuja, salaattia ja piirakkaa. Maha täynnä jatkettiin matkaa, mentiin autolla läheiseen ostoskeskukseen. Siellä ei ollu yhtään kauppaa missä ois myyty mattoja, mutta me ostettiin mulle kaapit täyteen ruokaa ja muuta hyödyllistä. Sen jälkeen yritettiin vielä löytää mattokauppaa, mutta ne oli menny kiinni. Sovittiin se keikka viel seuraavaks päiväks ennenkö ne lähti kotiin.
Palattiin takas mun luo ja siellä äiti pisti vähän tuulemaan. Se pesi mun kaapit sisältä ja ulkoa ja mä imuroin ja pesin lattian. Se saneli myös listan mitä siivottavaa mulla vielä ois tähän alkuun. Sitten ne päästi mut hetkeks lepäämään ennen illan Kårpubia. Se oli taas samaa settiä, perusbaari, huikeet tanssimuuvit ja tällä kertaa Generaldans. Sen jälkeen, siinä 23 aikaan lähin sitte nukkumaan, olin haukotellu koko ajan jo sielläkin. Tällä kertaa siellä soi aika paljon kaikkia ruotsalaisia hittibiisejä joista olin ihan pihalla, joten ajattelin alkaa sivistää itteeni sillä saralla.

Peppi-räsymatto (jos et tajunnu niin klikkaa tätä)
Sunnuntaina leikittiin taas vaihteeks ja hiottiin meidän gyckeliä vielä kuntoon. Vitsit se on kyl hyvä, samantapanen siis kun wanhojen oma tanssi mut tää on musta parempi. Kun oltiin harjoteltu tarpeeks, päästiin vapaaksi. Treffattiin äidin ja isän kanssa mun luona ja kun kello oli tarpeeks, mentiin mattokaupoille. Sieltä löydettiin kiva Peppi-räsymatto (mun huoneessa Tampereella käyneet tietää että mulla oli Peppi-päiväpeitto ajalta ennen omaa huonetta, mutta tässä ei siis ole Pepin kuvia) joka oli alennettu jostain melki 800kr kahteensataan, eli se oli melki ilmanen. Lisäks ostettiin vielä toinen matto mun oven sisäpuolelle, siihen tulee kuitenki jotain kuraa tai hiekkaa. Laitettiin matot paikalleen ja sit mun pitikin jo kiirehtiä. Äiti ja isä vei mut lähemmäs mestoja ja lähti samalla kotiin, nähdään sitte jouluna viimeistään. Menin siis Amfille, jossa oli meidän ja muiden gyckeleitä. Siinä järjestäytymisessä meni taas tovi ja ei saanu olla hiljaa vaan piti huutaa ja laulaa. Kivasti tuli myös sadekuuroja niin että varmasti kastuttiin ja tuli kylmä. Meidän gyckel oli ylivoimasesti paras, meillä oli kyl ehdoton joukkoylivoima, joitakin oli alle kymmenen ja meitä varmaan 50. Amfilla sato myös, mut onneks olin varautunu. Siihen kylmyyteen en kylläkään. U voitti, koska se oli U:n kisa.
Marssittiin parijonossa Gladaniin ja siellä meitä odotti överkursaret eli kolmannen vuotensa alottavat. Nekin oli niissä hölmöissä roolivaatteissa, niissä siis joita ne oli viime vuonna pitäny. Nekin leikitti meitä eka ulkona ja sitten viä sisällä. Tarjos sentään banaania. Sit ne otti peruukit ja arskat pois ja puhu tavallisella äänellä, va fint! Sit päästiin vapaiks, ja illalla oli tiedossa niiden tapaamista.
Tavattiin Halmstad Arenalla, josta käveltiin jalkapalloseuran seuramajalle. Ne tarjos boolia ja snackseja, en tienny et ruotsalaiset ihan oikeesti syö kookospalloja ja niitä vihreitä punssirullia. Saatiin kysellä niiltä meidän koulutusohjelmista ja kaikesta mahdollisesta opiskeluun liittyvästä. Siinä samalla yks Ida lähetti mulle mein koko vuoden koulutussuunnitelman, josta näkyy mitä kursseja meillä on ja missä vaiheessa vuotta. Nyt alkaa matikka ja tuki- ja liikuntaelinten(?) anatomia, sitä ootan innolla. Kyllä, vaan kaks kurssia, ja se tarkottaa hitsisti vapaa-aikaa. Tai siis itseopiskeluaikaa. Mutta ei kai kahta kurssia varten tarvi niin paljoo lukea, kummastakin pari luentoo viikossa ja joskus jotain ryhmäjuttuja :o Ilta jatku juomisella ja ylläri leikkimisellä. Nyt ei sentään mitään ala-asteleikkejä ollu, vaan ensin piti ottaa tyttö-poika-parit (sexualdrift!) ja vapautua narukäsiraudoista. Se ei onnistunu kovin hyvin, me ei osattu ollenkaan. Sitten piti programmeittain eka minuutissa näyttää niin monta seksiasentoa kun keksi, sitten laittaa kondomi banaaniin joka oli toisen jalkojen välissä ja sai käyttää vaan suuta apuna, kuoria suulla banaani joka oli toisen jalkojen välissä ja laittaa niin monta bilar-karkkia yhden naamaan kiinni kun jossain ajassa ehti. Ne pysy kätevästi kun vähän kielellä kostutti sitä karkkia, en tiennykään tälläsestä ominaisuudesta mut toisaalta en oo kyl ikinä noit kyseisiä karkkeja syöny. Yhen tanssin jälkeen alko vapaa juhliminen, ja koska olin väsyny ja muitakin lähti pois ni niin lähin minäkin. Ilta oli kuulemma jatkunu viel baariin ja jatkoille.
Mun koulu tuolla sateenkaaren päässä
Maanantaina oli Nollningin paras päivä. Aamulla ei kyl ihan tuntunu siltä, kun heräsin jo kasiks koululle hakemaan tunnuksia. En voinu ite rekisteröidä itteeni minnekään kun en omista vielä personnummeria, mutta se hoitu Service Centerissä. Tai siis ei rekisteröinti vaan tunnukset, ja rekisteröinti oli myöhästä jo. En ollenkaan tästä hermostunu, ainoastaan niin että meinasin alkaa itkeä. En kuitenkaan alkanu vaan keräsin itteni ja mulle sanottiin että se asia hoituu kyllä, varmasti on muitakin jotka ei oo sitä tehny. No, menin sitte Botplatsille jossa oli jo meikäläisiä, vaikka kokoontumiseen oli viel puol tuntia, va konstigt. Alkuleikkien ja aamutervehdysten jälkeen mentiin kuulemaan tervetulopuhe. Sen jälkeen oli luento, jossa oli yleistä koulusta ja opiskelusta. Sihteeri lupas hoitaa rekisteröinnin, mutta vain tällä kertaa. Sen jälkeen oli vapaata, syötiin siinä välissä. Sit oli matikan luento. Kaikki oli ihan kakat housuissa tulevasta lähtötasotestistä ja matikasta yleensäkin, tosi moni täällä on pitäny useita välivuosia ja käyny töissä (moni on ollu eskariopena) niin ne ei muista matikasta enää mitään. Olin siinä testissä aika kunkku ja ihan liekeissä kun oli niin helppoja juttuja kun oon tottunu yliopistomatikkaan mistä ei ihan samanlaisia onnistumisen kiksejä saa.
Neljältä nähtiin keskustassa Picasso-puistossa ja jakauduttiin opiskelualoittain ryhmiin. Vuorossa oli poängjakt ja saatiin lista asioista mitä piti tuoda tai kuvata. Jakauduttiin kahtia, toiset meni kotiin hakemaan sieltä kamoja ja me lähettiin kaupungille. Kuvattiin video laulamisesta Stora torgetilla, hyvä teko, ostettiin vihreä banaani, karkkikala, Ruotsin lippu, sormus Lena Handenille, kahvimuki ja pyramidi. Pyydystin muurahaisen ja lainattiin koiraa. Se oli musta kiva juttu, ja oli kiva kun nyt jakauduttiin sen oman opiskelualan mukaan, näiden kavereiden kanssa oon kaikilla kursseilla koska täällä ei mitään valinnaisaineita tunneta.
Sit alko sopivasti sataa ja illan yllätys vaihdettiin leffailtaan. Kävin kotona välissä ja sit mentiin koululle. Äänestettiin kolmesta vaihtoehdosta Hangover 3 ja se oli ihan jees. Oli oikeen mysig kväll.

Tiistaina kokoonnuttiin vasta 10.30 niin ehdin mukavasti käydä lenkillä aamulla. Juoksin Prinssi Bertilin polkua ja huomasin että koska ollaan meren rannalla, täällä on aika tasasta. Keskivauhti pysy hyvänä koko ajan. Aamuhässäköiden jälkeen mentiin kynä ja karkki -messuille. Siel oli kaikkee oikeesti hyödyllistä, vakuutuksista ja tapahtumista ja terveydenhuollosta muun muassa. Omatoimisen lounaan jälkeen (moni söi yhessä ulkona Botplatsilla, kun kerrankin aurinko paisto ja Halmstad visade sin bäst) mentiin leikkimään LUTin eli tulevien opejen kanssa. Siinä aloin aika rankasti kyllästyä leikkimiseen ja pomppimiseen. En voinu kuitenkaan istua kun kukaan TBI:stä ei istunu, en voinu mennä sivummalle kun pojat luki siellä LUTin maskotin Bättre sex -kirjaa enkä halunnu olla siellä ainoo tyttö, mutta onneks sitten Amanda pelasti ja keksi lähteä vessaan.

Leikkien jälkeen meidät jaettiin ryhmiin, kaikki biomekaniikkalaiset oli samassa. Meille annettiin 100kr ja tehtävänä tehdä Generalille synttärikakku, kun sillä olis synttärit seuraavana päivänä. Mentiin siis kauppaan. En pysyny ollenkaan keskustelussa mukana eikä mulla ollu tarpeeks ideoita tai sanoja, niin pysyttelin sitte taka-alalla. Mutta oisin ehdottanu että tehään jotain ihan erilaista, ettei tavallista kakkua lainkaan, vaan siihen tyyliin ku tehtiin viime vuoden Yörallissa hamppari. Leipänä munkkirinkilät, pihvinä suklaata, juustona sulatettu vaahtokarkki ja kastikkeena kinuskikastiketta (en tiedä unohtuko joku ainesosa, Lina, Outi?). Kaupan jälkeen mentiin Andrealle jossa syötiin ja tehtiin se kakku. Tavallinen tumma kakkupohja, vadelmia, suklaamoussea, kermavaahtoa ja hienot koristelut. Muut oli käyttäny enempi Generalin tiedossa olevia mieltymyksen kohteita, kaviaaria, viskiä ja turkinpippureita. Kyllä, kakussa. Viski varsinkin oli pahaa. Yhet sentään oli tehny voileipäkakun, joka oikeesti maistu hyvältä. Vietiin kakut hienossa saattueessa staabille ja kun General oli maistanu niitä niin saatiin maistella toistemme kakkuja. Meidän oli varmaan parasta, koska se oli tavallista, ei mitään viskikermavaahtoja tai kaviaariylläreitä.
Sitte oli eiliseltä siirretyn yllätyksen vuoro. Mentiin sinne ryhmittäin ja eka katottiin sellanen lyhyt kauhuelokuva. Sit lähettiin pihalle ja kuljettiin ohjeiden mukaan. Ekalla rastilla piti ampua saippua kädestä ämpäriin, tokalla syödä makkara ja banaani mahdollisimman nopeesti. Kolmannella rastilla piti viestinä siirtää eka pumpulipallot vaseliinilla voidellulla nenällä ja sitten herneet pillin avulla. Sit jatkettiin sellaselle valotikuilla valaistulle polulle joka oli joidenkin mielestä niin sikapelottavaa. En tiedä oonko vanha vai tylsä, mut mua ei säväyttäny. Hurjempaa on musta olla yösuunnistamassa jossain korvessa hitsin kaukana teistä ja muista ihmisistä ja lamppu sammuu. Tää kierros päätty rannalle jossa sai grillata ja hengata. Joku soitti kitaraa ja vähän laulettiin, katteltiin tähtiä ja sellasta.

Keskiviikko oli urheilupäivä. Mentiin pelaamaan brännbollia, josta eka loogisesti luulin et se ois polttopalloa. Se oli kuitenki jotain nynnypesistä. Siinä lyötiin tennispalloa joka heitettiin itelle ku ei ollu lukkaria, pesillä sai olla kerrallaan niin monta kun halus ja palanut joutu ainoostaan edelliselle pesälle. Tässä Wikipediasta mitä kyseisestä lajista löysin:
Brännboll
"Brännboll on pääasiassa Ruotsissa ja Tanskassa pelattava baseballin ja pesäpallon lähisukulaispeli. Lajia harrastetaan lähinnä amatööritasolla puistoissa, eikä sillä ole varsinaista organisoitua toimintaa.
Pääasiallinen ero baseballiin ja pesäpalloon on se, ettei lajissa ole lainkaan syöttäjää tai lukkaria, vaan lyöjä itse heittää pallon ilmaan, mistä hän myös sen lyö. Lyöjällä on kolme yritystä. Pesiä on neljä, joilla kaikilla juoksijan tulee käydä. Ulkokentän pelaajat eivät käytä käsineitä tai räpylöitä. Polttaakseen juoksijan heidän tulee saada pallo haltuunsa ja heittää pallo polttajalle, jonka täytyy astua maassa olevan lautasen tai laudan päälle. Tällöin juoksija palaa, mikäli ei ole sitä ennen pesässä. Palamisen seurauksena hänen pitää palata edelliselle pesälle. Ykköspesällä olija saa pysytellä paikoillaan. Jossakin variantissa palanut sisäpelaaja joutuu palaamaan aina ykköspesälle.
Ulkovuorossa oleva joukkue saa pisteitä paloista ja saatuaan pallon suoraan ilmasta kiinni (lyra). Mikäli pallon saa kiinni yhdellä kädellä, saatetaan siitä antaa lisäpisteitä. Sisävuorossa oleva joukkue saa pisteitä juoksuista, lisäpisteitä mikäli kyseessä on kunnari (frivarv). Pallona toimii tavallisesti tennispallo."
Karin ja Kulturkung
Sitte saatiin keskiviikon kunniaks lyxlunchia, eli hamppareita. Ihan hyvää oli. Ohjelmassa ois ollu leikkiä U:n kanssa, mutta se peruttiin ja koska en myöskään osallistunu iltapäivän pubirundille, mulla olikin yhtäkkiä aivan himona vapaa-aikaa. Kävin juoksemassa rannalla, en voi tajuta että asun nyt merenrannalla! Hiekka oli kovaa, siel oli maa valkosena simpukoista ja horisontissa ei näkyny mitään. Va fint. Tein myös elämäni ekan kerran raparperikiisselliä, se onnistu tosi hyvin ku nohevana tyttönä keksin käyttää kertsimukia mittana, kun eihän mulla mitään mitta-astioita ole.
Illalla osallistuin förfestiin eli etkoille. Siellä oli tarjolla myös kevytjuomia vahvempia, tavallista olutta ja siideriä. No, oli myös viinaa. Minttuviina tuntuu olevan kova juttu täällä. Se oli ihan kivaa, ja sielt lähettiin sitte Botplatsille Kårpubiin menoa varten. Meininki oli aika ilonen. Baarissa otettiin Fireball-shotit, maistu kanelille eli joululle. Kokeilin vähän tankotanssia, mut en muistanu oikein hyvin niit temppuja, eikä kaikkia tietty pitkillä housuilla voikaan tehdä.

Kaurapuuroa ja raparperikiisseliä, mums
Torstaina oli rakennuspäivä. Botplatsilta käveltiin keskustaan Picassoparkiin ja siellä meille annettiin tehtäväks tehdä lådbil eli suomeksi varmaanki mäkiauto. Sellanen auto siis missä voi ihminen istua ja sitä työnnetään eteenpäin. Piti tehdä myös lautta seuraavan päivän Regattaan. Sääntönä oli että mitään ei saanu ostaa, vaan kaikki tavarat piti saada ilmaseks tai löytää. Lähin mukaan lauttaryhmään. Käytiin hakemassa tarvikkeita jostain lastauspaikalta ja rakennustyömaalta. Ite rakentamiseen en osallistunu, häiriökshän mä vaan oisin ollu. Siellä sitten istuttiin puistossa koko koulun nollat koko päivän. Kävin ruokakaupassa ja tein löytöjä, kanelinmakusta näkkäriä ja omena-päärynä-vaniljaraejuustoa. Oli hyviä, näkkäri varsinkin, niinku korppua mutta vähemmän sokeria.
Iltapäivällä oli vuorossa lådbilsrally, jossa oli aina kaks autoa vastakkain. Moni auto hajos radalle mutta meidän pysy ehjänä. Kulki tosi takaperin kun takapyörät oli ainoot jotka käänty. Tuomarointi oli kuitenkin aika mielivaltasta ja koska me ei lahjottu tuomareita tarpeeks, me ei voitettu.


General meidän lådbilissä


Regattaa Nissan-joella
Perjantaina meille tarjottiin aamupala Picassoparkissa. Sit oli taas vähän hengailua ja lopulta Regatta. Siel oli kaikkia hienoja lauttoja, ja valitettavasti mein lautta ajautu koko ajan sivuun ja hävittiin meidän erä. Joka erässä siis kaks lauttaa vastakkain. Ennen kotiinlähtöä oli vielä avstäckning, eli meidän kakkoset otti peruukit, aurinkolasit ja haalarit pois. Tuli muutamia yllätyksiä, mut oli tosi kiva kun niistä vihdoin tuli tavallisia ihmisiä ja ne puhuu kunnolla ja hymyilee ja on mein kavereita. Staabi ei viel paljastautunu, olin ihan varma että ne ajais partansa. Meidät julistettiin ykkösiks, ei oltu nollia enää, ja sit suunnattiin kotiin valmistautumaan iltaa varten.
TBI-nollor

Pari ruokaan liittyvää asiaa:
Musta oli himo kul, kun kaks TBI-poikaa nakersi baarissa kokonaista kurkkua. (Terveiset Nooralle!)
Kävin oudon keskustelun yks päivä. Otin repusta rahkan ja mun vieressä istuva poika kysy miltä rahka maistuu. Vastasin että vaniljalta, kun se oli vaniljarahkaa. Se ei näyttäny tyytyväiseltä vastaukseen ja sano että mietti vaan miltä rahka maistuu. Kaivoin lusikan ja tarjosin sille, mutta ei se halunnu maistaa. Lopulta hoksasin, kun se viel kolmannen kerran selitti, että se oikeesti halus tietää miltä rahka maistuu, kun se ei ollu koskaan maistanu rahkaa. Niin kummallista.

Selvis, että nää mun uudet kaverit on koittanu lukea tätä blogia Google translatella. Koitin ite kans, ja fy fan kuin hirveetä ruotsia se oli eikä siit tajunnu mitään! :DD Kuulemma sai kuitenki jotain selvää.
Våra fina T-rex-tvåor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti